Descriere
TempRetrieverRH masoara si inregistreaza:
- temperatura
- umiditatea
Necesita cablu IFC pentru conectarea la computer (PC) - vedeti Accesorii.
Scurta prezentare
Inregistrator de Umiditate si Temperatura cu LED pentru semnalizare vizuala a depasirii valorilor limita de temperatura (maxima si minima). Aceste limite sunt definite de catre utilizator. Ideal pentru monitorizarea depozitarii sau transportului de bunuri perisabile. Pornire si oprire programabile sau prin buton exterior de start (prin apasare).
Pentru a asigura calitatea bunurilor perisabile, monitorizarea Temperaturii si a Umiditatii a
devenit esentiala in aplicatii cum ar fi transport si depozitare, horticultura, incalzire, ventilatie, etc. TempRetrieverRH este un mod simplu de a ne proteja impotriva influentei mediilor ambiante primejdioase.
TempRetrieverRH este un inregistrator de Temperatura si Umiditate reutilizabil. Nu necesita
senzori externi (sonde) pentru a obtine perfomantele sale, deoarece ambii senzori (de Umiditate si Temperatura) se gasesc in interiorul instrumentului. Instrumentul poate inregistra pana la 16.383 masuratori in memoria sa permanenta. Durata de functionare a bateriei: 1 an.
Software-ul include un set complet de caracteristici care permit utilizatorului sa seteze metoda
de start a acestui Inregistrator (si anume butonul prin apasare, start intarziat (temporizat) sau start imediat), data si ora de start, ritmul de stocare a datelor, limitele superioara / inferioara de semnalizare, identificatorul dispozitivului pe 6 caractere (device ID) sau un identificator extins pe 16 caractere (adica numele sau numarul inregistratorului pentru identificare in cadrul unui sistem de protectie mai mare, sau de exemplu, in cazul unui depozit mare de marfuri unde sunt utilizate un numar mare de astfel de inregistratoare). Datele pot fi descarcate in computer si afisate in cele mai uzuale unitati de masura pentru Temperatura si Umiditate. Programul va calcula deasemenea automat Temperatura Cinetica Medie*, punctul de roua, concentratia vaporilor de apa, precum si alte statistici utile pentru a simplifica analiza datelor. Pentru o analiza personalizata suplimentara, datele pot fi rapid exportate intr-o foaie MS Excel printr-un simplu click pe un buton.
Programul inregistratorului consta dintr-un pachet software bazat pe Windows, usor de folosit,
care permite utilizatorului sa colecteze, afiseze si analizeze date fara efort. O varietate de functii software puternice va permit sa examinati, exportati si sa tipariti datele cu un aspect profesional printru-un simplu clic de mouse.
* Temperatura Cinetica Medie (MKT - Mean Kinetic Temperature) este un mod simplificat de exprimare a efectului general produs de variatia temperaturii pe timpul depozitarii sau transportului produselor perisabile. De exemplu sa presupunem ca un transport de oua a stat:
- intr-o incapere la 20 °C, timp de 2 ore
- intr-un frigider la 2° C, timp de 4 ore
- pe o platforma de incarcare la 25 °C, timp de 1 ora
Folosind Temperatura Cinetica Medie se poate calcula ca profilul temperaturii oualor a fost "termic echivalent" cu depozitarea lor la 15,7 °C timp de 7 ore.
Exemplul putea fi formulat in acelasi mod cu o substanta farmaceutica.
MKT nu este o simpla medie ponderata, ci se calculeaza dupa o formula mai complicata, depinzand de energia de activare a produsului, temperaturile masurate in perioada de timp considerata si numarul de masurari ale temperaturii in acea perioada. Cu cat numarul de masurari intr-o anumita perioada de timp este mai mare, cu atat valoarea MKT este mai exacta.
Caracteristici
- pornire si oprire programabile sau prin buton prin apasare exterior
- semnalizare limite prin LED
- limite de semnalizare selectabile de catre utilizator
- reutilizabil
- dimensiuni reduse
- viteza de descarcare a datelor in computer (offload): 38.400 baud
- conformitate cu standardele CE
- proiectat si fabricat in SUA
- 1 an garantie
Unde se utilizeaza ?
- implementarea programelor HACCP* (Evaluarea riscurilor in cadrul Sistemelor de Management a Sigurantei Alimentului)
- monitorizarea transportului si depozitarii produselor in anumite conditii (intre anumite limite de temperatura si umiditate)
- verificarea si confirmarea daca produsele sunt transportate si depozitate in siguranta
- supravegherea autovehiculelor si vagoanelor refrigeratoare (frigidere, congelatoare)
- produse / preparate medicale si farmaceutice
- maturatie (fragezire) a carnii
- laboratoare
- cercetare si dezvoltare, investigatii
- inlocuirea inregistratoarelor cu banda care sunt mai costisitoare
* HACCP = Hazard Analysis and Critical Control Points
Memorie: 16.383 masurari / canal
|
Dimensiuni: 36 mm x 56 mm x 16 mm
|
Greutate: 24 g
|
Detalii produs
Produse similare










